dinsdag 17 december 2013

Sinterklaasintocht

Burgemeester als HulpPiet, foto Pepijn van de Burgt
Zaterdag 23 november 2013 was het weer zover, Sinterklaas kwam met zijn Pieten op de stoomboot aan bij de Tolbrug. Er was een Piet met de auto vooruit gekomen. 
De Sint en zijn Pieten hadden een goede reis gehad. Pepijn, de Piet en Burgemeester Van de Kamp ontvingen de Sint aan wal. Burgemeester Van de Kamp kreeg een speciale opdracht: hij moest laten zien dat hij Sint zou kunnen assisteren bij het uitdelen van de pakjes die avond. Sinterklaas had namelijk een probleem: er waren een aantal pieten ziek door de Spaanse griep. Nadat de Sint de kinderen gedag gezegd had en de Pieten flink wat pepernoten hadden uitgedeeld, begon de rondrit door het dorp. Alle kinderen liepen mee richting het Wierickehuis. 
Er waren dit jaar weer veel kinderen tot en met groep 6 die meegingen naar het Wierickehuis. De burgemeester moest helaas weg, waarna de kinderen mochten oefenen om de Sint te helpen de pakjes rond te brengen. In de zaal was een parcours gemaakt, waarbij de kinderen op de daken leerde lopen, cadeautjes in de schoorsteen leerde gooien en moesten laten horen dat ze de Sinterklaasliedjes goed konden zingen.
De kinderen kregen de gelegenheid om tekeningen aan de Sint te geven, een liedje voor hem te zingen of de Sint een vraag te stellen. 
Gelukkig bleek na afloop dat de pieten weer beter waren en de kinderen de Sint niet hoefde te helpen. De Pieten konden dezelfde avond weer aan het werk. 
De kinderen hebben zich erg vermaakt en het was een leuk feest. Om 15:00 uur was het feest afgelopen en kregen alle kinderen nog een leuk cadeautje van Sinterklaas mee.

Deze leuke dag is mede mogelijk gemaakt door de volgende sponsoren:
Schildersbedrijf Kaptein VOF, TOPS BV, Bunnik BV, v Vliet Klus- en verhuurbedrijf, Akron Auto's, Restaurant de Florijn, PCS Beheer BV, Francken en Wagensveld, Boer Bouw BV, Mobiel BV, C Verheul, G vd Bruggen, OVM  Rijn en omstreken UA,  Autoservice JaRon, Wintersporthelmen, Rene Lekkerkerker Schilderwerken, Francken Metaal BV, Kleijwegen BV, Mw BJC Passchier, JediTechniek, Van der Putten Standbouw BV, Heating Service BV, 
AS Beveiligingstechniek BV, TAP, Wierickesnack, de Oranjevereniging, Versluys Verkeerstechniek BV, Restaurant de Bruggemeester. Fam Kroone, Fam v. Veldhuizen, Verkeersregelaars, Politie, de Bruggemeester, Tola en vrijwilligers.
Ook willen wij Fam. Kroone, Fam. Van Veldhuizen, de verkeersregelaars, Politie, Tola en alle andere vrijwilligers en iedereen die dit mede mogelijk gemaakt heeft hartelijk bedanken! 

Groeten van Sinterklaascomité Nieuwerbrug
Sylvia Kroone en Lianne Verhagen 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten