dinsdag 17 december 2013

Cabaretvoorstelling over verkeer al 200 keer gespeeld

Michiel van de Burgt speelt educatieve voorstelling
Nieuwerbrugger Michiel van de Burgt speelde op 6 december in Terneuzen voor de 200e keer de cabaretvoorstelling Zeven Sloten. Deze educatieve voorstelling over verkeersveiligheid speelt hij op scholen in Zuid-Holland, Zeeland en Limburg.
In de voorstelling passeren verschillende zware verkeersongelukken de revue. Door de humor die hier aan toe wordt gevoegd, houdt hij de aandacht van de leerlingen. Zo zien ze, zonder opgeheven vingertje, wat er goed en fout kan gaan in het verkeer.
Aansluitend aan de voorstelling volgt een forumdiscussie. Hierin zit een docent, twee leerlingen en vaak een agent. De laatste brengt natuurlijk veel ervaring mee in het gesprek.
Van de Burgt zegt dat de voorstelling na 200 keer nog niet gaat vervelen. Hij krijgt iedere keer weer twee nieuwe klassen voor zijn neus, die steeds anders reageren. De interactie met het publiek is leuk.
Als het aan hem ligt, speelt Van de Burgt de voorstelling nog een paar honderd keer. De voorlichting is nodig. Of dit ook kan, hangt af van de provinciale verkeersorganisaties. Deze bekostigen de voorstelling. Voor de school is hij gratis.
Kijk voor meer informatie op: www.michielvandeburgt.nl/producties/zeven_sloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten