zondag 29 december 2013

Gemeente geeft duidelijkheid over toekomst Wierickehuis!

De “projectgroep Wierickehuis” heeft zich vanaf 2012 ingespannen voor de toekomst van het Wierickehuis. Dit heeft geresulteerd in een ondernemingsplan voor de komende 5 jaar. Dit plan is in juni 2013 aan de gemeente aangeboden.De twee belangrijke vervolgstappen zijn goede afspraken maken met de gemeente over subsidie, de huur van het Wierickehuis en de mogelijkheden die we krijgen voor het organiseren van maatschappelijke en commerciële activiteiten.
Als dorp zullen we een stichtingsbestuur en een vrijwilligersorganisatie moeten formeren voor het Wierickehuis. Niets nieuws onder de zon, want dit bericht stond in augustus ook al in de Nieuwsbrug.
De gemeente was aan zet om duidelijkheid te geven over de subsidie, de huur en de mogelijkheden voor het Wierickehuis. Van juli t/m december zijn er diverse ambtelijke en bestuurlijke gesprekken geweest om deze duidelijkheid te kunnen krijgen. En gelukkig, na een half jaar zijn er dan eindelijk spijkers met koppen geslagen. De gemeente is met een aanbod gekomen waarmee we als dorp verder kunnen.
Als projectgroep zijn we blij dat we een volgende fase in kunnen gaan. Wij zullen ons inzetten voor een goede overdracht naar een stichtingsbestuur van het Wierickehuis. Hiervoor zullen we de komende tijd mensen gaan benaderen. Mocht u zich geroepen voelen, meldt u zich dan alstublieft aan! De projectgroep Wierickehuis wenst alle dorpsgenoten veel plezier tijdens de festiviteiten van het 10 jarig bestaan van ons Wierickehuis.


Namens de projectgroep Wierickehuis,

Pepijn van de Burgt
projectleider
t: 0348-746776/ 06-30902266
e: wierickehuis@nieuwerbrug.net
w: www.nieuwerbrug.net/wierickehuis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten