maandag 20 mei 2013

Fietspuzzeltocht



Op donderdag 9 Mei reden ca. 102 fietsers mee met de fietspuzzeltocht georganiseerd door de Oranjevereniging “Prinses Juliana”.
De tocht voerde vanaf Nieuwerbrug richting Waarder, naar Papekop en toen  richting Woerden langs de eerste stop waar men moest ringsteken op een skelter en een appel en drinken kregen. Daarna door Linschoten en de volgende stop achter sporthal de Vaart waar men een broodje worst kreeg en nog wat rebussen moest oplossen. Verder via cattenbroek naar Woerden door de wijk Snel en Polanen en snel de rust weer opzoeken op geestdorp.
De volgende stop was aan het begin van Gravensloot waar men moest hoefijzer gooien en ballen vangen. Met een zakje chips en snoep weer verder richting het pontje over de Greft en daarna via rietveld weer naar Nieuwerbrug. De tocht werd zonder fouten gereden door twee families dus de tijd en score bij de spellen gaven de doorslag.
Op de  1e plaats Fam. de Wilde, 2e Fam. v. Breukelen, 3e Fam. Quak, de aanmoedigingsprijs ging naar de Fam. Dissel die al gauw het (fiets)pad kwijt was geraakt. De pechprijs was voor de vier dames Joke, Ria, Letty en Trijnie die hadden een lekke band en er waren twee dames onderweg van de fiets gevallen. De prijs voor de snelste tijd was voor de Fam. v. Vliet.
Bij de kinderen heeft Lars van Kempen de oranjekoffer gewonnen en Sil Quak de pechprijs, hij had bij een valpartij een flinke schaafwond opgelopen aan zijn hoofd en heup maar toch doorgefietst. Alle kinderen kregen een waterpistooltje als prijs.
Deze prachtige rit werd uitgezet door Ad Neuteboom en Jan van Rooyen.

Oranjevereniging “Prinses Juliana”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten