maandag 25 november 2013

Wijkschouw Nieuwerbrug: mooi resultaat

Donderdag 19 september heeft de WIN met vertegenwoordigers van de Gemeente, waaronder de burgemeester, de jaarlijkse wijkschouw gehouden. Te voet werd een route afgelegd langs een aantal door de WIN aangedragen plekken in het dorp die aandacht verdienen.
Ondanks dat het weer niet geweldig was, werd het een mooie avond met leuke en goede oplossingen. Hieronder staan enkele van de uitkomsten.
Er kan een proef worden gedaan met het onderhoud door aanwonenden van een stuk gemeenteplantsoen. Niet alleen onderhoud, ook verfraaiing is bespreekbaar. Als dit naar ieders tevredenheid gaat, dan is uitbreiding mogelijk naar meer groenplekken. Er wordt gekeken naar een enkele speeltoestellen die de gemeente in opslag heeft. Als deze geschikt zijn voor kinderen van 6 tot 12 jaar, dan is plaatsing in het dorp mogelijk. Er is een creatieve oplossing bedacht voor de smalle doorgang langs twee bomen op de Hoge Rijndijk. De parkeerplaats daar wordt verlegd naar de overkant en het voetpad wordt doorgetrokken zodat er ruimte komt om langs de bomen te lopen.
De (teruggekeerde) stankoverlast wordt nogmaals aangepakt. Er zijn inmiddels al kapotte stoepbanden vervangen, en het achterpad in de Graaf Adolfstraat wordt eerst schoongemaakt en daarna zonodig opnieuw gelegd. In het algemeen heeft de gemeente toegezegd stoepen te zullen controleren en gladtrekken indien dat te doen is zonder al te ingrijpende werkzaamheden.
Niet alles kan een-twee-drie worden opgelost. In sommige gevallen zijn oplossingen erg ingewikkeld. De Korte Waarder is zo'n geval: het is nu eenmaal niet breder en het is een ontsluitingsweg.
Toch zal de gemeente in 2014, met name voor het eerste stuk (in het dorp, tot aan de school), kijken wat er gedaan kan worden met de door de bewoners aangedragen suggesties voor verbetering. Er zijn ook zaken die eigenlijk geen probleem zijn van de gemeente, maar worden veroorzaakt door bewoners zelf.
De hondenpoep bijvoorbeeld, langs de Oude Rijn en de Dubbele Wiericke.
Sommige hondenbezitters vertikken het hardnekkig om dit op te ruimen, zelfs pal naast de houder met plastic zakjes. De gemeente overweegt surveillance 'in burger' door de BOA's, maar eigenlijk is het van de zotte. De volgende vergadering met de gemeente is in december. Dan lopen we het lijstje weer na en maken we de balans op.

Bron: Nieuwsbrug november 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten