maandag 25 november 2013

Brand bij Verweij

De brandweermedewerkers van de kazerne Nieuwerbrug wensen David en Ans Verweij, Ruud en Marlies Verweij, Leon en Marieke Verweij en kinderen, familie en personeel sterkte toe na de vreselijke brand die bij hun op het bedrijf woedde.
Kazerne Nieuwerbrug is niet gealarmeerd voor deze brand. De gemeente Woerden valt namelijk binnen het werkgebied van de Brandweer Utrecht en niet binnen het werkgebied van Brandweer Hollands Midden. De brandweermedewerkers uit Nieuwerbrug hebben direct contact opgenomen met de alarmcentrale in Hollands Midden om hulp aan te bieden bij het bestrijden van deze brand. De alarmcentrale van Hollands Midden heeft contact opgenomen met de alarmcentrale van Utrecht. De alarmcentrale van Utrecht heeft echter besloten geen gebruik te maken van dit aanbod.
Tevens hebben de Woerdense brandweer collega’s aangegeven hulp te willen van Nieuwerbrug maar ook hier werd besloten geen gebruik van te maken.
De brandweerlieden van de kazerne Nieuwerbrug zijn allemaal erg betrokken bij de inwoners en ondernemers en wij betreuren het zeer dat wij niet zijn ingezet om deze brand te bestrijden.
Voor regio-overschrijdende incidenten maakt Brandweer Hollands Midden afspraken met andere regio’s. Zo zijn er al afspraken met Brandweer Kennemerland en Brandweer Haaglanden.
Brandweer Hollands Midden en Brandweer Utrecht gaan naar aanleiding van deze brand met elkaar in overleg om nadere afspraken te maken voor dit soort regiooverschrijdende incidenten.

Linette Habben-Jansen
Ploegchef kazerne Nieuwerbrug

Geen opmerkingen:

Een reactie posten