maandag 16 september 2013

Archeologen vinden schatten in Nieuwerbrug

Op 14 september kon men in het Wierickehuis gevonden voorwerpen laten zien aan twee archeologen. Ze vertelden aan de bezoekers wat het was en hoe oud het moest zijn.
Veel scherven en pijpenkoppen waren er te zien. Verder bracht men de achterkant van een pistool uit de tijd van Napoleon, een Spaanse munt uit 1633, een muntschat die bij de Wierickerbrug is gevonden en nog veel meer.
Heel bijzonder was een armband in de vorm van een slang. Deze wordt nog verder onderzocht. Hij komt minstens uit de middeleeuwen, maar waarschijnlijk zelfs uit de Romeinse tijd.
Naast de nieuwe vondsten, werden ook al eerder vertoonde voorwerpen bekeken. Zoals voorwerpen van fort Nieuwerbrug, de Molkerschans en fort Wierickerschans. Maar ook vondsten van het Hof te Waarder. Omdat hier maar liefst vier pispotten tussen zaten, was nu wel duidelijk dat de Johannieters hier op hun commanderij niet alleen waren om hun grond te beheren en te preken in de kerk van waarder. Deze kruisridders verpleegden ook zieken in ons dorp.
Foto’s van de voorwerpen zullen met een beschrijving in Museum Nieuwerbrug worden geplaatst. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten