vrijdag 12 april 2013

Leefbaarheid van ons dorp in gevaar?



Eerder deze maand heeft de WIN met de wijkwethouder Christiaan Goudbeek onder meer de gevolgen besproken van de opstelling van Mozaïek Wonen. De woningbouwvereniging Mozaïek Wonen heeft begin 2013 medegedeeld dat ze de komende jaren geen geld willen investeren in de sociale woningbouw in Bodegraven en Nieuwerbrug. Hiermee komt Mozaïek dus terug op gemaakte afspraken. Hierdoor dreigt een enorme vertraging te komen in de plannen voor de Wijde Wiericke. Daardoor lopen ook de plannen voor de realisatie van de 'voorzieningenstrook' gevaar: het bijeenbrengen van voorzieningen tussen het Wierickehuis en de spoorlijn. Niet alleen de nieuwbouw van de school en de exploitatie van het Wierickehuis zouden meeliften op de plannen van de Wijde Wiericke, maar ook het realiseren van een evenementenveld (kinderzomerspelen, Oranjevereniging, schaatsbaan) en de praktijkruimte voor de huisarts, incl. fysiotherapie e.d.
De WIN heeft in haar Leefbaarheidsplan een gecoördineerde en geconcentreerde aanpak van het voorzieningenbeleid voorgesteld, waarmee kan worden bereikt dat gebouwen en ruimtes voor meerdere doeleinden ingezet kunnen worden en voorzieningen elkaar versterken. Dit is zowel een economisch gezonde aanpak als een noodzakelijkheid voor het in stand houden van voorzieningen in Nieuwerbrug. En dat
staat nu dus op de tocht.
De WIN vindt dit een ernstige bedreiging voor de totale leefbaarheid van Nieuwerbrug en heeft de gemeente verzocht aan te geven welke scenario's zij hiervoor op de plank heeft liggen. De WIN wil in september 2013 tijdens een openbare bijeenkomst in het Wierickehuis de gemeentelijke visie op bovengenoemde punten laten presenteren en bespreken met alle betrokkenen en geïnteresseerden. En dat bent u, de Nieuwerbruggers!

Bron: Nieuwsbrug

Geen opmerkingen:

Een reactie posten