vrijdag 12 april 2013

“De toekomst van het Wierickehuis (2)”



Begin dit jaar is weer een avond van Nieuwerbrug Draait Door georganiseerd. Tijdens die avond zijn veel dingen besproken, waaronder ook de toekomst van het Wierickehuis.
Velen zijn van mening dat het Wierickehuis ook in de toekomst als verenigingsgebouw en dorpshuis in
Nieuwerbrug behouden moet blijven.
Om dit voor elkaar te krijgen moet er wel wat gebeuren want als we niets doen, bestaat de kans dat de gemeente besluit de deuren van het Wierickehuis te sluiten. De gemeente kijkt op dit moment kritisch naar alle dorpshuizen en met name naar de subsidies die hiervoor worden verstrekt. Om nog voor subsidie in aanmerking te komen, worden extra eisen gesteld: zo moet de organisatie en het beheer van het Wierickehuis in handen komen te liggen van de inwoners van Nieuwerbrug en er moet meer gebruik worden gemaakt van het Wierickehuis om zo de kosten van het instandhouden van het dorpshuis te kunnen betalen.
De projectgroep Wierickehuis, waarin een aantal enthousiaste dorpsgenoten zitten, onderzoekt op dit moment wat we kunnen doen om het Wierickehuis in ons dorp te behouden. Samen met alle betrokkenen, wordt bekeken wat de sterke en zwakke punten van het Wierickehuis zijn. Sterke punten zijn bijvoorbeeld de fraaie ligging aan de Wiericke, de locatie in het midden van het dorp en de beschikbare ruimtes. De sfeer en de uitstraling van het gebouw worden vaak als zwak punt genoemd. De projectgroep werkt nu aan een plan waarin voorstellen staan hoe we juist de sterke punten nog beter kunnen benutten en de zwakke punten proberen aan te pakken.
Onze bevindingen willen we graag met u delen om zo tot nog betere voorstellen te komen. Het dorpshuis is van en voor de inwoners van Nieuwerbrug, dus uw mening telt! Graag informeren wij u op 23 mei over de laatste stand van zaken.

De projectgroep Wierickehuis

t: 0348-746776/ 06-30902266
e: wierickehuis@nieuwerbrug.net
w: www.nieuwerbrug.net/wierickehuis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten