vrijdag 11 oktober 2013

Dorpsgenoot regisseert ontroerende Tsjechov in Schoonhoven

Michiel van de Burgt is bij sommige van jullie misschien nog bekend van de speelweek, De heren Van de Burgt of ‘Ik hou van Nieuwerbrug’. Maar daarnaast werkt hij de rest van het jaar ook als acteur, regisseur en schrijver voor theater.
Wanneer u benieuwd bent naar een regie van hem, kom dan begin november naar Schoonhoven, voor het stuk De Kersentuin van Tsjechov.
Tsjechov noemde het stuk zelf een komedie, hoewel de voorstelling meestal als een tragedie gespeeld wordt. Michiel laat zien, dat het stuk inderdaad een komedie is. Want juist in de tragiek van mensen schuilt de humor.

Een familie komt bezorgd bijeen in hun landhuis. De enorme villa, omringd door een eeuwenoude kersenboomgaard, dreigt vanwege torenhoge schulden te worden geveild. Zakenman Lopachin komt met een reddingsplan: om de kostbare grond en de plek van talloze gelukkige jeugdherinneringen te behouden, moet de kersentuin omgehakt worden en bebouwd met vakantiehuisjes.  Maar de familieleden doen niets en steken hun kop in het zand. De dag van de veiling nadert onvermeidelijk.
In De Kersentuin laat Anton Tsjechov op meesterlijke wijze zien dat mensen maar wat voort modderen in hun leven. En in deze tragiek hebben de spelers van Arto Post Laboro de humor gevonden, die Tsjechov bedoelt.
De voorstelling speelt acht keer in het Artotheater van 2 tot en met 17 november 2013. Mis hem niet.
Reserveer via www.artotheater.nl of Provence, Haven 63 Schoonhoven. 0182 382040.
Kijk voor meer informatie en een filmpje op: www.michielvandeburgt.nl/producties/de_kersentuin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten