vrijdag 17 januari 2014

Ook weer Dierennoodhulp in Nieuwerbrug

Op 1 november is de nieuwe Stichting Dierennoodhulp Bodegraven gestart met het verlenen van dierennoodhulp in de woonkernen Bodegraven, Nieuwerbrug en De Meije van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. De Stichting werkt hiervoor nauw samen met de Gemeente, de Dierenartsenpraktijk Bodegraven, de dierenambulance uit Woerden en andere regionale dierenhulp organisaties.
Op donderdag 14 november hebben Stichting Dierennoodhulp Bodegraven en de gemeente een intentieverklaring ondertekend. In de intentieverklaring is vastgelegd dat de stichting namens de gemeente de wettelijke zorgplicht voor hulpbehoevende en gevonden dieren gaat uitvoeren. Dit geldt voor de woonkernen Bodegraven, Nieuwerbrug en De Meije.
De uit de zorgplicht voortvloeiende taken worden door vrijwilligers van de stichting uitgevoerd. Voorbeelden zijn het regelen van vervoer, opvang en (medische) verzorging van al dan niethulpbehoevende gevonden dieren, het bijvoeren van de watervogels in strenge winters.

Extra vrijwilligers welkom
Stichting Dierennoodhulp Bodegraven verzorgt een telefonisch meldpunt waar inwoners kosteloos aangifte kunnen doen van vermiste en gevonden dieren, alsmede dode dieren. Het telefoonr. Is 06 – 22 25 11 11. Uitbreiding van het aantal vrijwilligers is wenselijk. Dit geldt zeker voor de diensten bij het telefonisch meldpunt, waar vrijwilligers bij voorkeur een aantal dagen per maand dienst doen en zo nodig de hulpbehoevende dieren
zelf gaan helpen.
De Stichting Dierennoodhulp Bodegraven is te bereiken via info@dierennoodhulpbodegraven.nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten