vrijdag 16 augustus 2013

Toekomst voor het Wierickehuis

Positieve punten van het Wierickehuis zijn de locatie, bereikbaarheid, buitenruimte en parkeergelegenheid. Ook worden de ruimten tegen marktconforme prijzen verhuurd.Het Wierickehuis heeft potentie om ook in de toekomst met een sluitende exploitatie te blijven bestaan. Dat concludeert de Projectgroep Wierickehuis in haar ondernemersplan voor het dorpshuis.

Positieve punten van het Wierickehuis zijn de locatie, bereikbaarheid, buitenruimte en parkeergelegenheid. Ook
worden de ruimten tegen marktconforme prijzen verhuurd.

Het merendeel van de inwoners van Nieuwerbrug vindt het Wierickehuis belangrijk, maar het dorpshuis heeft moeite voldoende bezoekers te trekken en bestuursleden te vinden. Daarbij komt dat de jaarlijkse bijdragen van de gemeente geleidelijk worden verminderd. De projectgroep Wierickehuis heeft daarom onderzocht wat er nodig is om het dorpshuis te behouden en welke kansen er zijn om geld binnen te halen. In het ondernemersplan staan concrete voorstellen om de organisatie te verbeteren, de financiële positie te versterken en de functionaliteit van het gebouw te verhogen.
Een belangrijke aanbeveling is de oprichting van een nieuwe stichting. Het beheer van het gebouw moet in handen zijn van een commerciële partij die de commerciële exploitatie zorgt. Belangrijk is het dat er meer activiteiten worden gehouden in het Wierickehuis en dat die passen bij wat de Nieuwerbruggers willen.
Verder is het essentieel dat er mee meer vooral commerciële activiteiten komen dan nu het geval is. Voorwaarde hiervoor is dat het Wierickehuis een terras- en horecavergunning krijgt.
Ten slotte is een investering van 100.000 euro nodig om het gebouw aantrekkelijker te maken voor commerciële partijen. Zo is er verbetering van de uitstraling van het pand en technische faciliteiten als draadloos internet en een betere geluidsinstallatie nodig.


Lees hier het ondernemingsplan >>

Bron: Bodegraafs Nieuwsblad

Geen opmerkingen:

Een reactie posten