woensdag 28 augustus 2013

Nieuwerbrugse exposeert in bezoekerscentrum

Corrie Blanksma exposeert van 3 september tot en met 6 oktober in het Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen van Natuurmonumenten. De Nieuwerbrugse toont haar olieverfschilderijen, met als inspiratie denatuur. Het element waarbij de kunstenares zich het meest ‘thuis’ voelt. De officiële opening van de tentoonstelling is op zaterdag 7 september om 15:00 uur. Corrie Blanksma legt dan uit hoe haar schilderijen tot stand komen.

Corrie Blanksma slaagt eind 2008 aan de HKU en viel met haar examenwerkstukken op. In mei werd ze dan ook genomineerd voor de Buning Brongers-prijs. Ook werd ze in datjaar genomineerd voor Artolive voor een expositie in de Westergasfabriek van 14-17 september. Van oktober 2008 tot 5 januari exposeerde ze samen met andere pas afgestudeerden van de HKU in de Hogeschool Domstad. Daarna volgden vele exposities zowel in Utrecht, als Purmerend, Amersfoort,Bodegraven en in Amsterdam bij galerie 32-34 en bij Wall’s.
In mei 2013 voltooide Corrie Blanksma de driejarige keramiekopleidingaan de SBB in Gouda met weer een paar opvallende examenwerkstukken. Zij is vervolgens weer driftig aan het schilderen geslagen voor onder andere de expositie die zij nu in hetbezoekerscentrum aan de Nieuwkoopse Plassen houdt. Haar onderwerpis altijd de natuur, dus de schilderijen passen perfect bij de locatie. Er is werk te zien van voor, tijdens enna haar opleiding op de HKU en dus ook een aantal zeer recente werken. Haar schilderijen zijn wellicht niet de werkelijkheid, maar de werkelijkheid zoals zij dat ziet. In háár kleuren, met de vormen die zíj waarneemt.
Locatie: Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen, Dorpsstraat 116 in Nieuwkoop. De expositieis gratis te bezichtigen opde entresol en is per trapbereikbaar. www.corrie-blanksma.nl

bron: Kijk op Bodegraven

Geen opmerkingen:

Een reactie posten